Zwette Jean stoomt op de IJsebrug

Op 11 september eerstkomend organiseren we een officiële inhuldiging van het monument “Zwette Jean”, dit in het kader van ons 40 jarig bestaan,

Samen met de dienst cultuur van de gemeente, de dorpsraad van Neerijse en de plaatselijke biergilde werd er volgend dagschema in elkaar gestoken:

– van 13.00 tot 14.00 uur: onthaal met receptie alleen voor de leden van onze Heemkring

– om 14.00 uur: toespraak door burgemeester en schepen van cultuur

– om 15.00uur: wandeling met onder meer bezoek aan het monument aan de IJsebrug, dit onder begeleiding van een gids van de dorpsraad van Neerijse, duur van de wandeling: 2 uur

– om 16.00 uur: tweede wandeling volgens hetzelfde traject onder begeleiding van een gids

– 18.00 uur: einde

Tijdens de ganse duur van de activiteiten zal er een kleine tentoonstelling te bewonderen zijn met als thema “Zwette Jean”, meer bepaald de stoomlocomotief met volgnummer 297 die vanaf 1922 dienst uitmaakte op het traject Tienen-Tervuren en aldus in de haltes van Loonbeek en Neerijse een trouwe klant was.

Hierbij worden de leden om 13.00 uur van harte uitgenodigd waarbij we jullie een hapje en een drankje kunnen aanbieden; plaats van het gebeuren: gemeentelijke zaal “Ten Wijngaerd” aan de Donkerstraat 1 te Neerijse.

Vanaf 14.00 uur zijn niet-leden ook welkom.

Om dit in goede banen te kunnen leiden, vragen we u om uiterlijk voor woensdag 07 september ons een seintje te geven hoeveel personen de receptie zullen bijwonen.

Dit kan door een eenvoudig mailtje naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.