Erfgoeddag - De Nacht

Huis Ter Dijle 'Nacht' a

 

Ontdek Erfgoeddag met de digitale tentoonstelling van de Heemkundige Kring uit Huldenberg.       (Klik daarvoor op de foto)

 

Hier kom je te weten of het spookt om middernacht in Huis Ter Dijle, of neen: het zijn alleen maar kabouters verdwaald uit de sprookjescollectie die ronddolen in de gangen! Steek een kaars aan en ontdek samen hoe men vroeger de duisternis van de nacht wegjoeg.

 

Vorig jaar zou de editie van Erfgoeddag draaien rond het thema de ‘De Nacht’ maar werd alles door corona uitgesteld. De Heemkundige Kring en het lokaal bestuur van Huldenberg besloten om dat thema dit jaar aan te houden en maakten een digitale tentoonstelling die ook na dit weekend kan bekeken worden.

 

Blikvangers van de expo zijn:

Huishoudelijke verlichting: verhalen rond kandelaars en petroleumlampen en alle andere voorwerpen die vroeger dienden om de lange duistere (winter)nachten door te komen. En wat als het licht plots uitviel?

Heiligen van Huldenberg en het uur van de waarheid. Wat zijn hun ‘verlichtende’ verhalen?

Sprookjesfiguren en sagen: ’s nachts zijn alle katten grijs, voor middernacht moet je thuis zijn want anders begint het te spoken!