In Memoriam Chris Morias

Met droefheid melden we u het overlijden van onze voorzitter Christian Morias. Hij werd te Leuven geboren op 29 oktober 1949 en is zacht heengegaan op 22 oktober 2022, net geen 73 jaar oud.

Chris voor website   Chris kwam in 1983, kort na de oprichting, bij onze vereniging. Tien jaar later maakte hij deel uit van het dagelijks bestuur en in 2008 nam Chris de fakkel over van Dominique VanpĆ©e als voorzitter van onze vereniging, een functie die hij met veel enthousiasme ter harte nam.

   Chris was bijna voltijds met genealogie bezig, zijn grote passie. Door zijn fenomenaal geheugen kon hij de talrijke bezoekers van onze leeszaal helpen met hun opzoekingen.

    Hij was de drijvende kracht achter de vele succesvolle tentoonstellingen die de Heemkundige Kring organiseerde. Door zijn vele contacten slaagde hij erin zelfs voor de moeilijkste onderwerpen voldoende tentoonstellingsmateriaal te vinden. Ook als schrijver liet Chris zich niet onbetuigd: naast enkele boeken publiceerde hij 61 artikels in ons tijdschrift.

We zullen de goedlachse Chris erg missen. Wij wensen zijn familie veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

                                                                         Het bestuur