Open monumentendag 2020

De geheimen van de 7 torens in Huldenberg / OMD2020

Gemeente Huldenberg o.a. in samenwerking met de HKH

 

Heb je je ooit al afgevraagd hoe het komt dat Huldenberg vijf deelgemeentes heeft, zes kerken en zeven kerktorens? Wil je dit geheim ontrafelen en nog veel meer? Duik dan mee onder in het materiaal dat door de Heemkundige Kring van Huldenberg (HKH) ter beschikking gesteld werd over onze kerken met hun kerktorens… en ontdek het op de Open Monumentendag 2020 (#OMD2020 - https://www.openmonumentendag.be/) digitaal, zijnde #OMD2020digitaal !


Met onder andere een fijne ontdekkingstocht met een korte documentaire over de renovatiewerken van de kerk van Sint-Agatha-Rode en dit onder andere vanuit kunsthistorisch en architecturaal vlak. Kijk ook naar het legendarische verhaal op YouTube van de twee torens in Neerijse. Er is ook wat speurwerk vereist, wapenschild- en verkleedopdrachten voor de dappere jongsten, kortom: cultuur, fun, erfgoed en geschiedenis: voor ieder wat wils!

In de week van 13 september 2020 kom je via de website van de gemeente Huldenberg - https://www.huldenberg.be/open-monumentendag  en sommige sociale media alles te weten over de geheimen van de 7 torens van onze gemeente. Om alles veilig te laten verlopen is de volledige Open Monumentendagervaring digitaal beschikbaar, op maat van klein en groot en uiteraard volledig gratis!

Open Monumentendag 2020 C

Het lokale Huldenbergse campagnebeeld van de Open Monumentendag 2020

 

 

 

 

Doe mee aan de OMD2020 via deze QR-code !

Huldenberg Open Monumentendag 2020